mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

sophämtningmullsjö simhallppettider och taxa tervinningcentralenbibliotekmotionerpartistödkommunfullmäktigeskolstartparkrestaurangens lunchmatsedelspecialkostsimhalllediga jobbbygglovsimhallens öppettidervårdcentralensimhallenintranetmullnet

Sprängningsarbeten vid Vattentornet

Datum: 2015-05-20 Kategori: Trafik & infrastruktur

Den 26 maj kommer Mullsjö kommun utföra sprängning vid Vattentornet, Gunnarsbovägen.

Uppdaterad information 22/5 kl. 13:10

Polisen har nu lämnat tillstånd för sprängningarna. De kommer ske tisdagen den 26/5 med start kl. 6:00. Minst 3 sprängningar kommer göras. Av säkerhetsskäl har man valt att göra flera mindre sprängningar istället för färre och större. 
Som det ser ut kommer ingen sprängning behöva ske onsdagen 27 maj.
Ljud man eventuellt hör redan från måndag morgon är från borrningar som sker förberedande före sprängningar.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Under förutsättning att tillstånd lämnas kommer Mullsjö kommun utföra sprängning i berg vid Vattentornet, Gunnarsbovägen, Mullsjö, den 26 och 27 maj. Tillstånd från bland annat polis krävs för att sprängningarna ska kunna genomföras.

 

Sprängningsarbeten möjliggör nödvändiga ledningsdragningar för vatten och avlopp där man planerar etablering av tillfälliga ersättningslokaler för Trollehöjdskolan.

 

Sprängningen kommer utföras av auktoriserad firma och följa gällande lagar och föreskrifter som gäller vid denna typ av arbete. Auktoriserad firma genomför även besiktning av närliggande fastigheter under måndagen (25 maj) och placerar sedan ut vibrationsmätare för att kontrollera att vibrationer hålls inom givna gränsvärden.

 

Skarpa förvarningssignaler

Före varje enskild sprängning ljuder en signal för att förvarna om kommande smäll. I och med signalen säkerställer vakter bland annat att säkerhetsanordningar upprätthålls och att ingen obehörig tagit sig inom avspärrningarna. Smällen från själva sprängningen är dovare.

 

Vi vill på förhand tacka samtliga berörda för visad förståelse i samband med detta. Om ni har frågor är ni välkomna att höra av er till kommunen.

 

För mer information, se informationsbrev gällande sprängning vid vattentornet i dokumentrutan.

 

Tekniska kontoret

2015-05-21 av: Kristina Spång