mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

wifi mullsjömatsedelvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönsimhalllagkrav på efaktura till kommunenppettider och taxa tervinningcentralenintranetfiberutbyggnad i mullsjö kommunsimhallens öppettiderdiarium och arkivtrollehöjdskolannattvandringlediga jobbbygglovfriluftsfrämjandetvandring till trollsjönledighetsansökanmullsjö simhall

Rättelse av artikel i JP

Datum: 2018-06-27 Kategori: Kommun & politik

Förtydligande av artikel i Jönköpings Posten om affären mellan Bosebygds Södra samfällighetsförening och Mullsjö kommun

Tillrättaläggande

I dagens Jönköpings Posten och även i tidigare reportage om affären mellan Bosebygds Södra samfällighetsförening och kommunen (Syrenstigen) kan man få uppfattningen att tjänstemän då inte skötte sina uppgifter. Så är inte fallet. Vi har inga som helst belägg för att någon inte skött sina uppgifter och åtaganden.

Ärendet och förrättningarna när samfällighetsföreningen och gemensamhetsanläggningarna bildades huvudsakligen 1980—81 är mycket komplext. Detta i kombination med att det var drygt 35 år sedan komplicerar dagens utredningar.

Panncentral för betjänande av fler områden

På gemensamhetsanläggningens härskande fastighet 1:339 (den frågan huvudsakligen berör) beslöt kommunen att anlägga en panncentral för fjärrvärme som även betjänade andra områden. Att kommunen ville äga panncentralen får väl ses som självklart!

Detta bör också sättas in i perspektivet att 1979 fick kommunen från Länsstyrelsen i uppgift att upprätta en krisorganisation för oljebrist och oljeransonering. Det kan således inte uteslutas att det i efterhand kommer visa sig att besluten då var mycket kloka.

Lennie Johansson, Kommundirektör

2018-06-29 av: Yvette Tidefors