mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktigeintranetvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönbygglovvårdcentralensimhallvilket stöd kan du få som asylsökandefiberutbyggnad i mullsjö kommunsimhallens öppettiderkommunfullmäktige 2019 09 24diarium och arkivppettider och taxa tervinningcentralenledighetsansökansimskolasimhalleninfocenterlediga jobbmullsjö simhall

Öppet hus på vår nybyggda förskola

Datum: 2016-12-16 Kategori: Utbildning & barnomsorg

Mullsjö kommuns nya miljöcertifierade förskola, Skogsgläntan, håller Öppet hus den 24/1 kl.16-18:30. Varmt välkomna!

Välkomna på Öppet hus på Skogsgläntan den 24 januari kl. 16-18:30 Titta runt i Mullsjö kommuns nya miljöcertifierade förskola och träffa förskolepersonal som gärna berättar mer om Skogsgläntans miljö och vision. Förskolan finns på Torestorpsleden 2 i Mullsjö.

En tillbakablick- första spadtaget för nya förskolan

I oktober 2015 tog förskolbarn ihop med politiker de första spadtagen för den nya förskolan Skogsgläntan. Skogsgläntan är den första förskolan i Mullsjö som byggts sedan 70-talet och som präglas av ett modernt tänk kring miljö och pedagogik. 

Utrymme för barnen att utforska

Själva byggnaden är omkring 1 000 kvadratmeter men även den inhägnade utemiljön är på cirka 5 000 kvadratmeter.

Det finns plats för totalt 100 barn fördelat på fem avdelningar. Det finns också ett eget tillagningskök som har kapacitet för att leverera till ytterligare förskolor.

Uppmuntrar till utevistelse och kreativitet

Medvetna val såsom satsningen på den kreativa utformningen, den giftfria och naturnära miljön gör Skogsgläntan till en attraktiv förskola- både för barn och personal.

Stora gemensamma ytor är tänkta som mötesplatser skapar gemenskap och interaktion som berikar alla.

- Vi satsar mycket på utomhuspedagogik. Tanken är att allt vi kan göra inomhus kan vi också göra utomhus, säger Jessica Åberg, förskolechef

Miljöcertifierad med egna energikällor

Förskolan är miljöcertifierad vilket präglar valet av byggnadsmaterial utifrån exempelvis kemikalieinnehåll och energiförbrukning. Dessutom har Skogsgläntan egna energikällor som ska täcka den egna förbrukningen. Bland annat så är bergvärme installerat.

Välkommen till Skogsgläntan, vår nya stolthet!

2017-01-20 av: Yvette Tidefors