mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktige 2019 09 24intranetppettider och taxa tervinningcentralenbygglovmullsjö simhallsimhallvårdcentralenfiberutbyggnad i mullsjö kommunlagkrav på efaktura till kommunensimhalleninfocentervinster från lördagens nattvandring vid trollsjönledighetsansökansimhallens öppettidervilket stöd kan du få som asylsökandekommunfullmäktigelediga jobbsimskola

OS-kanotist projektledare för Outdoor Hökensås

Datum: 2017-04-07 Kategori: Uppleva & göra, Bygga, bo & miljö, Kommun & politik

Sofia Paldanius, före detta elitkanotist, har nya uppdraget att leda projektet Outdoor Hökensås.

Projektet Outdoor Hökensås startade den 15 mars och är ett samarbete mellan de fyra kommunerna Mullsjö, Habo, Hjo och Tidaholm, tillsammans med närings- och föreningslivet. Sofia Paldanius har utsetts till projektledare för projektet.

Sofia Paldanius

Sofia Paldanius har en gedigen karriär bakom sig som elitkanotist med bland annat 54 internationella medaljer och hon har även hunnit med att tävla i fem OS. Utöver idrotten har Sofia hunnit med att ta en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Hon har också varit skribent åt tidningar som inriktar sig på friluftsliv och har erfarenheter som ledare och koordinator.

Projektet

Målet med projektet är att ta fram en analys av hur området Hökensås ska kunna utvecklas vidare och då med framförallt med fokus på naturturism. De fyra kommunerna ser att Hökensås är ett naturområde med stor potential. Projektet kommer pågå i 1,5 år och under denna tid ska man inventera, kartlägga, samverka och nätverka. Den slutgiltiga produkten ska sedan bli en samlad fysisk karta över naturturismen på Hökensås.

- Vi är mycket positiva till projektet, vi har ett stort utbud av aktiviteter och boenden i Mullsjö som i kombination med Hökensås breddar utbudet och attraktiviteten.Det är också bra att synliggöra och få publicitet för hela området och dess möjligheter, Friluftsriket kan, säger Lennie Johansson, kommunchef Mullsjö kommun.

2017-04-07 av: Joel Eriksson