mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

lagkrav på efaktura till kommunensimhallvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönmatsedelvattentaxasimhallens öppettidersimhallenfiberutbyggnad i mullsjö kommunvattengympamullnetbygglovnattvandringppettider och taxa tervinningcentralenlediga jobbmullsjö simhallfriluftsfrämjandetledighetsansökanintranet

Nytt modernt äldreboende

Datum: 2013-09-25 Kategori: Omsorg & hjälp, Bygga, bo & miljö, Kommun & politik, Trygghet & säkerhet

Mullsjö kommun ska bygga nytt äldreboende

 

Mullsjö kommun bygger nytt, modernt äldreboende

Kommunfullmäktige i Mullsjö kommun har 24 september beslutat om att bygga nytt äldreboende samt att avstå förvärv av fastigheten för nuvarande äldreboende, Margaretas Park.

 

Av beslutet följer att nuvarande avtal sägs upp och kommunens tjänstemannaorganisation har fått i uppdrag att påbörja planering för färdigställt nytt äldreboende den 1 januari 2018, alltså om ca 4 år.

 

Margaretas Park äldreboende i ca 4 år till

Nuvarande avtal gäller tom. 31 december 2017, under tiden fortsätter fastigheten nyttjas som äldreboende precis som idag. Under uppsägningsperioden förändas ingenting, de boende bor kvar och den verksamhet som bedrivs nu fortsätter att bedrivas på samma sätt.

 

Mullsjö kommun kommer att fortsätta driva frågan om önskat underhåll mot fastighetsägaren för att förbättra standarden för de boende och personal som jobbar på äldreboendet.

 

Servicelägenheter

Mullsjö kommun konstaterar även att det finns ett behov att ersätta serviceboendet i kommunen med trygghetsboende. Tekniska verksamheten har fått i uppdrag att skyndsamt utreda förutsättningarna för trygghetsboende* i Mullsjö kommun.

 

Nytt boende planeras på Skolgatan, klar 1 januari 2018

Det nya boendet som ska följa dagens byggnormer planeras på Skolgatan, mitt emot demensboendet Björkgården.


Det finns inga hinder för att bygga nytt, detaljplan finns och det finns skisser framtagna.

 

En förnyad behovsanalys kommer att göras för att försäkra sig att det nya äldreboendet blir ändamålsenlig och korrekt dimensionerad. I arbetet sätter vi stor vikt på att fånga upp och tillvarata alla intressenters synpunkter. Därför kommer personal, boende och intresseorganisationer att bli involverade i planeringen av det nya äldreboendet.

 

* Trygghetsboende: Lägenheter som är anpassade för personer med funktionshinder med närhet till service och omsorg.

Ett trygghetsboende är ett ordinärt boende där du kan bo så länge du själv vill eller kan. Det är inte ett äldreboende utan ett boende med utökad service som trygghetsvärd och gemensamma utrymmen.

I ett trygghetsboende bor du och sköter dig själv precis som i en vanlig lägenhet, med allt vad det innebär från disk, städ och tvätt till att bjuda hem vänner.

Du som redan har hemtjänst eller andra tjänster kan förflytta dem till trygghetsboendet.

2013-09-25 av: Annika Tompa