mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

matsedelinfocenterpartistödintranetöppettider och taxa återvinningcentralenmullnetåppettider och taxa återvinningcentralensimhallmullsjö simhallmotionerfärdtjänstppettider och taxa tervinningcentralenkommunfullmäktigesophämtningmullsjö bostäderledighetsansökanlediga jobbbygglov

Nu finns IT-guider i Mullsjö

Datum: 2017-07-06 Kategori: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Är du senior och har frågor som rör IT och behöver praktisk hjälp med internet, datorn och surfplattan? Ta chansen att få support av IT-guider helt gratis!

IT-guider som vill hjälpa kommuninvånare i Mullsjö och Habo med dina digitala frågor.

IT-guide är ett vinna-vinna-koncept där unga nyanlända ungdomar boende i Mullsjö och Habo kommun hjälper besökare, främst seniorer, med internet, datorer och surfplattor på utvalda träffpunkter.

Ungdomarna utvecklar sitt språk och sitt kontaktnät i lokalsamhället, medan besökarna får hjälp med att bli digitala medborgare.

Finns på Parkträffen söndagar klockan 10-13

Till en början håller IT-guiderna till på Biblioteket i Habo varje lördag klockan 10-13 och på Parkträffen i Mullsjö kommun söndagar klockan 10-13. Där kan besökarna få hjälp med sina IT-frågor helt kostnadsfritt. Alla frågor är välkomna.

- Vårt mål är att kunna svara på de frågor besökarna har, kan vi inte svara på någonting första gången man besöker oss kollar vi upp det till nästa gång. På så sätt blir IT-guiderna riktiga IT-proffs efter ett tag säger Hatun Un, teamledare för IT-guiderna i Mullsjö och Habo.

Projektet IT-guide - ett samarbete med länsstyrelsen

Projektet IT-guide startade med två killar i Örebro 2010 och har växt till att nu finnas i 13 kommuner runt om i Sverige. Det drivs av kommunerna i samarbete med den ideella föreningen bakom IT-guide-modellen med finansiering från länsstyrelsen. Modellen har funkat bra på andra håll och är ett smart sätt att skapa fina möten mellan människor.

Axel Halje, Integrationschef i Mullsjö kommun menar att det här är precis ett sånt projekt som kan göra att integrationen blir lyckad.

- Från kommunens håll är vi jätteglada över att kunna erbjuda IT-guider till våra invånare. Vi har jättefina ungdomar som ser fram emot att få hjälpa till och träffa fler lokalbor. För flera av ungdomarna är det första jobbet i Sverige. Tanken är att det ska leda till att ungdomarna snabbt kommer in i svenska samhället och arbetslivet, dessutom får eftertraktad kompetens inom såväl IT som serviceyrken.

- Men för att det ska fungera bra krävs det att det kommer många besökare, påminner Hatun Un.

2017-07-06 av: Yvette Tidefors