mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

vårdcentralenintranetppettider och taxa tervinningcentralensimhallens öppettidermullsjö simhallsimhallsimhallenledighetsansökanlagkrav på efaktura till kommunendiarium och arkivuppvaktning 100 år innevånarevinster från lördagens nattvandring vid trollsjönnattvandringlediga jobbmatsedelwifi mullsjöfiberutbyggnad i mullsjö kommunbygglov

Nationell stödtelefon

Datum: 2016-01-28 Kategori: Omsorg & hjälp, Trygghet & säkerhet

Känner du någon som är aktiv i en våldsbejakande extremistisk rörelse? Nu kan du ringa 020-100 200 för att få råd. Nyhetsbild

Du kan även få stöd om du bara vill prata om din oro. Röda Korsets stödtelefon erbjuder samtal på svenska, engelska, arabiska och kurdiska.

Stödtelefonen är öppen vardagar mellan 09.00-15.00 och övrig tid går det att tala in på en telefonsvarare. 

Vad är våldsbejakandeextremism?

Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål.

Vilka är vi?

Det är Röda Korset som bemannar telefonen. Våra rådgivare är psykologer med stor erfarenhet av stötta människor. Vi lyssnar, ger dig råd och tillsammans ska vi försöka göra skillnad.

Vem kan ringa?

Bakom varje människa som riskerar att involveras i våldsbejakande extremism finns en familj, syskon, släkt och vänner. Även lärare, fritidsledare och socialsekreterare kan känna oro. Är du orolig för att en anhörig ska dras in våldsbejakande extremistisk rörelse är du välkommen att ringa oss. Även kommuner och organisationer är välkomna att höra av sig om man behöver tips och råd.

Är jag anonym?

Du ringer givetvis anonymt.

Läs mer om stödtelefonen på rödakorsets webbplats, se länktipsrutan.

2016-02-23 av: Yvette Tidefors