mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktige 2019 09 24intranetppettider och taxa tervinningcentralenbygglovmullsjö simhallsimhallvårdcentralenfiberutbyggnad i mullsjö kommunlagkrav på efaktura till kommunensimhalleninfocentervinster från lördagens nattvandring vid trollsjönledighetsansökansimhallens öppettidervilket stöd kan du få som asylsökandekommunfullmäktigelediga jobbsimskola

Rejält kliv i miljörankning

Datum: 2019-04-24 Kategori: Bygga, bo & miljö

Mullsjö kommun klättrar nästan 100 placeringar jämfört med förra året.

Mullsjö kommun tar ett rejält kliv i tidningen Aktuell Hållbarhets rankning av Sveriges miljöbästa kommuner.

I rankningen mäts hur kommunerna arbetar med allt ifrån transporter till klimatfrågor och naturvård.

När resultatet av 2019 års rankning av Sveriges miljöbästa kommuner presenteras så hamnar Mullsjö kommun på plats 37 av dom 108 kommuner som jämförs i gruppen ”större städer och kommuner nära större stad.” Jämfört med länets övriga 13 kommuner hamnar Mullsjö på fjärde plats.

 - Jättekul för Mullsjö! Det visar att det finns en ökad vilja att jobba med dessa frågor och att vi är på rätt väg, säger Ellen Lindberg, miljöstrateg i Mullsjö kommun.

I kommunrankningen mäts hur kommunerna arbetar med allt ifrån transporter till klimatfrågor och naturvård och detta är elfte året rankningen genomförs. Alla landets 290 kommuner har fått möjlighet att svara på en enkät som skickats ut, svarsfrekvensen var 82%. 

2019-04-24 av: Pernilla Arvidsson