mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Uppdatering 2018-05-24

Extremt stor brandrisk i länet

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och i kombination med blåst ger det en extremt hög brandrisk. 

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer om eldningsförbudet

Populäraste sökningarna

överförmyndaresimhallensjälvservicesimhallens öppettidersandhemåtervinningscentraltorghandelsophämtningspecialkostdin säkerhetsopstationöppettider och taxa återvinningscentralenvårdcentralenmullnetpappersfakturavandringslederintranetmatsedel

Mullsjö företagsklimat- bäst i länet!

Datum: 2016-09-21 Kategori: Näringsliv & arbete, Kommun & politik

Mullsjö kommun har tagit förstaplatsen i länet när det kommer till företagsklimatet i kommunerna.

Enligt Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet är Mullsjö kommun toppkommun i Jönköpings län. 

– Mullsjö kommun har bäst företagsklimat i Jönköpings län. Det beror bland annat på att de har haft målet inställt och fokuserat på att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen, säger Anna Gillek Dahlström, Svenskt Näringslivs regionchef i Jönköping.


Det är första gången sedan undersökningen började 2001 som Habo inte toppar listan över bäst företagsklimat bland kommunerna i Jönköpings län. Habo backar 13 placeringar och hamnar på plats 28. Även Gnosjö kommun passerar Habo i rankingen. Trots att man backar en placering blir kommunen länstvåa på plats 23.

Unik mätning

– Det som gör vår ranking unik är att den främst baseras på vad företagarna anser. Där företagen trivs skapas tillväxt och jobb och därmed även resurser till välfärden. Det är grundförutsättningar för att klara framtidens utmaningar, både på lokal och nationell nivå, avslutar Anna Gillek Dahlström. 

Läs mer på Svenskt näringslivs webbplats. Rankingen finns på företagsklimat.se, se länkar i rutan länktips.

2016-09-21 av: Yvette Tidefors