mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktigeledighetsansökanfiberutbyggnad i mullsjö kommunsimskolavårdcentralenvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönvilket stöd kan du få som asylsökandesimhallmullsjö simhallkommunfullmäktige 2019 09 24diarium och arkivppettider och taxa tervinningcentralenbygglovsimhallens öppettidersimhalleninfocenterlediga jobbintranet

Mullsjö företagsklimat- bäst i länet!

Datum: 2016-09-21 Kategori: Näringsliv & arbete, Kommun & politik

Mullsjö kommun har tagit förstaplatsen i länet när det kommer till företagsklimatet i kommunerna.

Enligt Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet är Mullsjö kommun toppkommun i Jönköpings län. 

– Mullsjö kommun har bäst företagsklimat i Jönköpings län. Det beror bland annat på att de har haft målet inställt och fokuserat på att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen, säger Anna Gillek Dahlström, Svenskt Näringslivs regionchef i Jönköping.


Det är första gången sedan undersökningen började 2001 som Habo inte toppar listan över bäst företagsklimat bland kommunerna i Jönköpings län. Habo backar 13 placeringar och hamnar på plats 28. Även Gnosjö kommun passerar Habo i rankingen. Trots att man backar en placering blir kommunen länstvåa på plats 23.

Unik mätning

– Det som gör vår ranking unik är att den främst baseras på vad företagarna anser. Där företagen trivs skapas tillväxt och jobb och därmed även resurser till välfärden. Det är grundförutsättningar för att klara framtidens utmaningar, både på lokal och nationell nivå, avslutar Anna Gillek Dahlström. 

Läs mer på Svenskt näringslivs webbplats. Rankingen finns på företagsklimat.se, se länkar i rutan länktips.

2016-09-21 av: Yvette Tidefors