mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktigesimhallens öppettiderfiberutbyggnad i mullsjö kommunbygglovintranetvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönvårdcentralensimskolaledighetsansökankommunfullmäktige 2019 09 24diarium och arkivppettider och taxa tervinningcentralenlediga jobbmullsjö simhallvilket stöd kan du få som asylsökandeinfocentersimhallsimhallen

Månadens miljötips- Augusti

Datum: 2017-08-08 Kategori: Bygga, bo & miljö

Välj digitala kvitton, för bättre miljö och hälsa! Nyhetsbild

Hur ofta tackar du nej till ett kvitto som sedan slängs direkt? Och hur många kvitton har du som tar onödig plats i plånboken?


Totalt 1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut i Sverige varje år, vilket motsvarar avverkning av cirka 60 000 träd. De flesta kvitton slängs direkt och är tyvärr inte återvinningsbara utan sorteras i stället som brännbart.

Digitala kvitton direkt i mobilen

Som alternativ till vanliga papperskvitton börjar nu digitala kvitton synas mer och mer på marknaden. Genom digital kvittohantering får du som konsument kvittot direkt till mailen eller mobiltelefonen genom en app.

Detta sparar både miljön, dig själv och kassapersonalen då de flesta kvitton innehåller det hormonstörande ämnet bisfenol A. Trots att digitala kvitton godkändes av Skatteverket redan år 2012 så har de flesta butiker ännu inte börjat med detta. Här har du som konsument en chans att påverka genom att visa på efterfrågan. Välj därför digitala kvitton i de butiker där det är möjligt och efterfråga det i de andra! Här finns en stor möjlighet till miljöframgång.


Det finns flera exempel på appar och tjänster som underlättar för digital kvittohantering, några exempel är Spara kvittot, Kvittar och Visma.

2017-08-08 av: Ellen Lindberg