mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kontaktledighetsansökanlediga jobbsophämtningtorghandelmullsjö simhallskolstartmatsedelsimhallens öppettidermullnetsommarjobbppettider och taxa tervinningcentralenöppettider och taxa återvinningcentralensimskolasimhallintranetbygglovvårdcentralen

Månadens miljötips - September

Datum: 2016-09-20 Kategori: Bygga, bo & miljö

Under september uppmärksammas hållbart resande på många håll i Europa – hur reser du? Nyhetsbild

Den 16-22 september är det Europeiska trafikantveckan, det uppmärksammas av Mullsjö kommun, du kan läsa mer om det via länk i länktipsrutan.

En stor del av de växthusgaser som släpps ut i Sverige kommer ifrån trafiken. Men de fossila bränslena som bensin och diesel börjar också i större utsträckning att bytas ut mot bränslen med mindre klimatpåverkan såsom el och biogas.

Många av de resor som görs är också relativt korta och det finns många sätt att undvika bilen helt, t.ex. genom att gå, cykla eller åka kollektivt. Kanske kan man samåka till ett evenemang, eller att turas om med grannarna om att skjutsa barnen till skolan.

För mer information, klicka på länkarna under länktips och för fler miljötips, se vår samlingssida där du kan hitta fler miljötips arkiverade. 

2016-09-21 av: Caroline Eliasson