mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer information 

Populäraste sökningarna

färdtjänstbygglovintranetsimhallens öppettidersandhemvårdcentralentorghandelåtervinningscentralmullnetmatsedelsopstationöppettider och taxa återvinningscentralensjälvservicelediga jobbpappersfakturaöverförmyndaresophämtningsimhallen

Månadens miljötips - Mars

Datum: 2017-03-23 Kategori: Bygga, bo & miljö

Varje år uppmärksammas Earth hour globalt för att belysa vikten av att alla måste agera för att vi ska ha en chans att hindra klimatförändringarna. Men vad kan man själv göra? Nyhetsbild

WWF som anordnar Earth hour har identifierat fem viktiga områden där man kan göra en skillnad för klimatet, de fem b:na: Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Butiken.

  • Bilen: transportsektorn bidrar med stora utsläpp av växthusgaser. Tänk på att cykla mer, åka kollektivt och använda förnybara bränslen.

  • Biffen: kött och övriga animaliska produkter har stor negativ påverkan på klimatet. Ät mindre kött och mer vegetariskt, tänk på att välja närproducerat.

  • Bostaden: mycket energi går åt i bostaden och för att spara kan man själv sänka inomhustemperaturen, byta till energisnåla vitvaror och lampor.

  • Börsen: undersök vad dina besparingar på banken investeras i, ofta kan investeringarna innebära negativ klimatpåverkan.

  • Butiken: konsumtionen i vår del av världen är mycket stor och bidrar till att stora mängder växthusgaser når atmosfären. Fundera på hur du kan ändra ditt konsumtionsmönster och köp gärna begagnat.

För mer information, klicka på länken under länktips och för fler miljötips, se vår samlingssida där du kan hitta fler miljötips arkiverade. 

2017-03-29 av: Caroline Eliasson