mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Uppdatering 2018-05-24

Extremt stor brandrisk i länet

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och i kombination med blåst ger det en extremt hög brandrisk. 

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer om eldningsförbudet

Populäraste sökningarna

överförmyndaresimhallensjälvservicesimhallens öppettidersandhemåtervinningscentraltorghandelsophämtningspecialkostdin säkerhetriktlinjer vård och omsorgöppettider och taxa återvinningscentralenvårdcentralenmullnetpappersfakturasopstationintranetmatsedel

Månadens miljötips - Maj

Datum: 2016-05-17 Kategori: Bygga, bo & miljö

Hur påverkas klimatet av vår livsstil och vilka konsekvenser kan det få? Nyhetsbild

Vår livsstil påverkar klimatet bland annat genom hur vi äter, transporterar oss och konsumerar. IVL har tagit fram ett verktyg - Klimatkontot för att man ska kunna mäta sin klimatpåverkan. Genom att svara på olika frågor kring sin livsstil så kan man få svar på hur stor klimatpåverkan man har och tips på hur den kan minskas.

Den klimatpåverkan som vi ger upphov till kommer att leda till förändringar på klimatet. SMHI har utvecklat en Klimatanpassningsportal där det är möjligt att fördjupa sig i hur klimatet kommer att förändras och vilka effekter det kan ha.

Klimatförändringar kan påverka vårt samhälle på flera sätt, exempelvis genom ökad risk för skyfall, fler översvämningar och fler värmeböljor. I verktyget VisAdapt kan man skriva in sin adress och på så sätt få reda på vilka eventuella risker som finns när det gäller effekter av klimatförändringar där man själv bor.   

För mer information, klicka på länkarna under länktips och för fler miljötips, se vår samlingssida där du kan hitta fler miljötips arkiverade. 

2016-05-18 av: Caroline Eliasson