mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktige 2019 09 24intranetppettider och taxa tervinningcentralenbygglovmullsjö simhallsimhallvårdcentralenfiberutbyggnad i mullsjö kommunlagkrav på efaktura till kommunensimhalleninfocentervinster från lördagens nattvandring vid trollsjönledighetsansökansimhallens öppettidervilket stöd kan du få som asylsökandekommunfullmäktigelediga jobbsimskola

Månadens miljötips - Maj

Datum: 2016-05-17 Kategori: Bygga, bo & miljö

Hur påverkas klimatet av vår livsstil och vilka konsekvenser kan det få? Nyhetsbild

Vår livsstil påverkar klimatet bland annat genom hur vi äter, transporterar oss och konsumerar. IVL har tagit fram ett verktyg - Klimatkontot för att man ska kunna mäta sin klimatpåverkan. Genom att svara på olika frågor kring sin livsstil så kan man få svar på hur stor klimatpåverkan man har och tips på hur den kan minskas.

Den klimatpåverkan som vi ger upphov till kommer att leda till förändringar på klimatet. SMHI har utvecklat en Klimatanpassningsportal där det är möjligt att fördjupa sig i hur klimatet kommer att förändras och vilka effekter det kan ha.

Klimatförändringar kan påverka vårt samhälle på flera sätt, exempelvis genom ökad risk för skyfall, fler översvämningar och fler värmeböljor. I verktyget VisAdapt kan man skriva in sin adress och på så sätt få reda på vilka eventuella risker som finns när det gäller effekter av klimatförändringar där man själv bor.   

För mer information, klicka på länkarna under länktips och för fler miljötips, se vår samlingssida där du kan hitta fler miljötips arkiverade. 

2016-05-18 av: Caroline Eliasson