mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer information 

Populäraste sökningarna

färdtjänstbygglovintranetsimhallens öppettidersandhemvårdcentralentorghandelåtervinningscentralmullnetmatsedelsopstationöppettider och taxa återvinningscentralensjälvservicelediga jobbpappersfakturaöverförmyndaresophämtningsimhallen

Månadens miljötips - Juni

Datum: 2016-06-03 Kategori: Bygga, bo & miljö

Varje år slängs stora mängder ätbar mat. Genom att minska matsvinnet som familj, kan ni spara tusentals kronor! Nyhetsbild

Att slänga mat som egentligen skulle kunna ätas ger onödigt stor belastning på både miljön och hushållsekonomin. Livsmedelsverket har bra information kring hur mat ska förvaras för att hålla så länge som möjligt och vad man kan göra för att minska sitt matsvinn.

Vill man få en inblick i hur bra man själv är på att undvika matsvinn kan man testa Matsvinnskollen.

När det gäller restauranger är det många gånger svårt att reglera hur mycket mat som ska tillagas, speciellt för bufféer, vilket ofta leder till onödigt matsvinn. I guiden Kasta mindre mat finns bra tips för restauranger och storhushåll för hur man kan påverka hur mycket ätbar mat som slängs.

För mer information, klicka på länkarna under länktips och för fler miljötips, se vår samlingssida där du kan hitta fler miljötips arkiverade.

2016-06-10 av: Caroline Eliasson