mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

matsedelinfocenterpartistödintranetöppettider och taxa återvinningcentralenmullnetåppettider och taxa återvinningcentralensimhallmullsjö simhallmotionerfärdtjänstppettider och taxa tervinningcentralenkommunfullmäktigesophämtningmullsjö bostäderledighetsansökanlediga jobbbygglov

Har du koll?

Datum: 2015-02-10 Kategori: Trygghet & säkerhet

Tips och råd på vad du som djurägare behöver ha koll på inför en krissituation.

Vad behöver du som djurägare ha hemma om elen går mitt i kalla vintern, eller om det blir värmebölja på sommaren och ditt husdjur får värmeslag?

 

Med husdjur i hushållet är det viktigt att vara påläst eftersom du som ägare har det yttersta ansvaret för dina djur och att de ska må bra, säger Eva Ladberg, utbildningskonsulent på Svenska Blå Stjärnan.

 

Olika djur har olika behov och det är viktigt att tillgodose dessa för att de ska klara sig vid en kris.
Vad behöver jag för att isolera en kaninbur om det blir strömavbrott i flera dygn? Hur ser det ut med reservfoder hemma till hunden? Det är några frågeställningar du får svar på via hemsidan hardukoll.nu, se länk i rutan länktips.

 

Handfasta tips och checklistor vid kris

På informationssidan "Har du koll?" ger Svenska Blå Stjärnan tips och förslag på hur du som djurägare kan förbereda dig, vad du behöver ha för krisberedskap hemma samt var du hämtar information både innan och under en kris. På hemsidan hardukoll.nu finns praktisk information, checklistor och videoklipp där experter ger dig konkreta tips.

 

Om Svenska Blå Stjärnan

Svenska Blå Stjärnan har samhällets uppdrag att ta hand om djuren vid kriser, katastrofer, utbrott av smitta och andra händelser som kan drabba djuren. Runt om i landet finns 2300 utbildade Stjärnor som har hög kompetens och kan utföra provtagning, smittspårning, sanering, djurskötsel, ge stöd till drabbade djurägare och arbeta med oljesanering av vilt.

För mer information om Svenska Blå Stjärnan, se länk i rutan länktips.

 

 

2015-02-10 av: Yvette Tidefors