mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktige 2019 09 24intranetppettider och taxa tervinningcentralenbygglovmullsjö simhallsimhallvårdcentralenfiberutbyggnad i mullsjö kommunlagkrav på efaktura till kommunensimhalleninfocentervinster från lördagens nattvandring vid trollsjönledighetsansökansimhallens öppettidervilket stöd kan du få som asylsökandekommunfullmäktigelediga jobbsimskola

#Delapådet

Datum: 2016-07-08 Kategori: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Kommun & politik

Att bli förälder förändrar livet. Mammor och pappor möter olika utmaningar i föräldraskapet. Finns det möjlighet att dela lika på föräldraledigheten? Nyhetsbild

Länsstyrelsen i Jönköpings län lanserar nu kampanjen #delapådet.

– Vi hoppas att vi ska kunna sprida kunskap om föräldraledighet och skapa en diskussion kring vilka normer som påverkar föräldraskapet, säger Josefin Andersson, sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

 

Det är studenterna Sara Johnsson, Emma Hedbjörk och Emina Serbic vid JU som har tagit fram kampanjen för Länsstyrelsens räkning. Genom tryckta affischer med texter som ”Ska du redan börja jobba? Är det verkligen bra för barnet?... fick ingen pappa någonsin höra” hoppas Länsstyrelsen nu väcka uppmärksamhet kring frågan om delat föräldraansvar.  

– Utgångspunkten för kampanjen är den nationella jämställdhetspolitiken och delmålet ”En jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet”. Utöver det obetalda hem- och omsorgsarbetet berör ett jämställt föräldraskap också frågor om ekonomi och makt. I Jönköpings län tar mammor ut 77 procent av alla uttagna föräldradagar medan pappor tar ut 23 procent. Föräldraledigheten är givetvis inte allt – men det är en viktig början, säger Josefin Andersson.

Du kan läsa mer om kampanjen, se länk i länktipsrutan.

2016-07-08 av: Yvette Tidefors