mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer information 

Populäraste sökningarna

färdtjänstbygglovintranetsimhallens öppettidersandhemvårdcentralentorghandelåtervinningscentralmullnetmatsedelsopstationöppettider och taxa återvinningscentralensjälvservicelediga jobbpappersfakturaöverförmyndaresophämtningsimhallen

De Vilda Blommornas Dag på söndag

Datum: 2015-06-12 Kategori: Uppleva & göra, Bygga, bo & miljö

Gör en utflykt för att fira de vilda blommornas dag Nyhetsbild

På söndag den 14 juni sker blomstervandringar i hela Norden för att fira de Vilda Blommornas Dag. Här listas de guidningarna vi känner till.

Under denna dag ges människor möjlighet att gå ut på blomstervandring, ta chansen du också och ta dig ut och upplev naturen och lär dig mer om våra vilda växter. Guidningarna är gratis och alla är välkomna. Glöm inte att ta med fika!

Vi redovisar här de vandringarna vi känner till, läs mer under länktips:

 

  • De vilda blommornas dag i Habo. Samling Hembygdsgårdens parkering i Habo för samåkning kl. 10.00. Arrangör: Naturskyddsföreningen Habo. Kontakt: Arne Svenson  tel. 036-414 23.
  • De vilda blommornas dag vandring i Bankeryd. Samling på parkeringen vid Bankeryds kyrka kl. 14.00. Arrangör: Naturskyddsföreningen Bankeryd.. Ledare: Magnus Thorell tel. 036-37 22 35.
  • De vilda blommornas dag firas på Stora mosse nationalpark. Samling på Naturum på Store mosse kl 10. Guidning sker på Svänö till klockan 12. Samarrangör: Naturskyddsföreningen Gislaved och Gnosjö. Ledare: Johan Rova. E-post: naturum.storemosse@lansstyrelsen.se
2015-07-28 av: Caroline Eliasson