Du kan bli Miljönär-vänlig - Startsida
mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

åppettider och taxa återvinningcentralenmullsjö simhalllediga jobbnetpublicator till ks 180815teknisk chefsimhallenmullsjö runtsimhallens öppettiderbygglovhitta rätt på mullsjo.se...torghandelppettider och taxa tervinningcentralenppettider och taxa tervinningcentralen'a0du kan minska påverkan på miljön vid biltvättmullnetvalnämndenintranetmarknad

Du kan bli Miljönär-vänlig

Datum: 2015-02-11 Kategori: Bygga, bo & miljö, Näringsliv & arbete, Kommun & politik

Avfall Sverige och Mullsjö kommun vill belöna Miljönär-vänliga verksamheter och personer som hjälper kommunens invånare att minska avfallet. Nyhetsbild

Bli rik genom att laga, låna och återanvända!

 

För att uppmuntra till en miljövänlig konsumtion har Avfall Sverige tillsammans med kommuner skapat en märkning för alla som lagar, lånar och återanvänder. De Miljönär-vänliga verksamheterna får guldsymbolen, som bilden visar, och kommer finnas med på kampanjens hemsida.


Varje invånares miljömedvetenhet är viktig och vi i kommunen har som mål i vårt miljöprogram att öka kunskapen om konsumtionsvanor. Symbolen ska göra det lättare för kommunens invånare att göra hållbara köp, för både plånbok och miljö.


Ansök om att få bli Miljö-närvänlig

På miljönär.se finns nyheter, tips och idéer, se länk i länktipsrutan. Där kan man ansöka om att få märkningen eller tipsa om verksamheter att Miljönär-vänlig märka. Du kan även tipsa eller anmäla dig själv och din verksamhet till vår miljöstrateg, se kontaktuppgifter i kontaktrutan. Villkoren är att verksamheten arbetar med att laga, låna och/eller återanvända.

2015-02-11 av: Yvette Tidefors