mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

matsedelinfocenterpartistödintranetöppettider och taxa återvinningcentralenmullnetåppettider och taxa återvinningcentralensimhallmullsjö simhallmotionerfärdtjänstppettider och taxa tervinningcentralenkommunfullmäktigesophämtningmullsjö bostäderledighetsansökanlediga jobbbygglov

Ansök tidigt om förskoleplats

Datum: 2019-06-28 Kategori: Utbildning & barnomsorg

För att bättre kunna tillmötesgå behov och önskemål om förskoleplatser i Mullsjö kommun uppmanas vårdnadshavare att så tidigt som möjligt ansöka om plats i förskola till sina barn. Nyhetsbild

- Ju tidigare du ansöker om förskoleplats ju större chans har du att få den förskola du önskar till ditt barn, säger Jessica Åberg, en av Mullsjö kommuns två rektorer för förskolan.

Många vårdnadshavare väntar in i det sista med att ställa sig i förskolekö. Det gör att kommunen får svårare att planera antal förskoleplatser och att tillmötesgå vårdnadshavarens behov och önskemål om förskola. Det vill kommunen ändra på och uppmanar nu vårdnadshavare att anmäla sina barn till förskola så snart som möjligt.

Ansök gärna sex månader i förväg och gärna ännu tidigare. 

Vill bli bättre

Befolkningsstatistiken säger idag inte hur många barn det finns i kommunen som är i behov av förskola eller när. Det är först när ansökningarna om förskoleplats sammanställs som kommunen har möjlighet att detaljplanera.

- Vi vill förstås kunna ha en bra framförhållning och planering för egen del, men vi vill också göra det bättre för vårdnadshavarna, barnen och pedagogerna säger Pia Croona, den andra av kommunens två rektorer för förskolan. 

- Vad händer om man ansöker om plats och sedan ändrar sig?

- Då är det bara att meddela kommunens placeringshandläggare Anette Helgesson och ändra datum eller förstahandsval.

Platsgaranti

Kommunen ska kunna erbjuda förskoleplats inom fyra månader, enligt Skollagen.

- Den säger dock inte något om var vi som kommun placerar barnen. Det är bland annat därför vi vill kunna erbjuda en god kvalité för barn, pedagoger och vårdnadshavare. För att kunna tillgodose det på bästa möjliga sätt behöver vi få veta i så god tid som möjligt vad det finns för behov av platser och när i tiden behovet finns.

Vill du besöka någon av våra förskolor, kontakta respektive rektor.

2019-06-26 av: Pernilla Arvidsson