mullsjö logotyp

Feriepraktik

Varje sommar erbjuds ett antal ungdomar i Mullsjö kommun sommarjobb - i form av feriepraktik. Här hittar du information om vad feriepraktik är för något och vad som gäller för årets feriepraktik.

Vad innebär feriepraktik?

Feriepraktiken är uppdelad på två perioder med start vecka 25. Feriepraktiken innebär att du arbetar inom någon av kommunens förvaltningar under tre sommarveckor.

Ersättning och arbetstid

Vilka kan söka?

Hur många platser finns det?

Vad kan man jobba med?

Hur ansöker jag?

Ersättning och arbetstid

Ersättningen är 50 kr/timme och du har rätt till befrielse från skatteavdrag om din årsinkomst är mindre än 19 247 kr (gäller 2018). Fyll i Skatteverkets blankett Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag. Din handledare skickar/lämnar den till kommunens löneavdelning tillsammans med din timrapport.

Feriepraktiken omfattar sex timmars arbete per dag, en kortare lunchrast ingår. På vissa arbetsplatser kan arbetstiden vara annorlunda.

Vilka kan söka?

Villkor för att du ska kunna få en feriepraktikplats är

- att du är folkbokförd i Mullsjö kommun

- att du inte har haft feriepraktik inom kommunen tidigare år

-att du sökt men inte fått sommarjobb på annan arbetsplats

Alla som är födda 2000 till 2002 har möjlighet att söka till sommaren 2018. 

Pil upp

Hur många platser finns det? 

Antalet platser är 32 personer under 2018. 

Vad kan man jobba med?

Arbetsområden där du kan söka feriepraktik är följande:

Skola/fritidshem: att delta i det dagliga arbetet med barnen på fritids, till exempel utflykter, arbete med materialvård och underhåll.

Praktiskt arbete/underhåll: trädgårdsarbete, målningsarbeten och arbete i kök

Omvårdnad och arbete med funktionshindrade: aktivering av pensionärer, och funktionshindrade till exempel promenader, tidningsläsning och visst omvårdnadsarbete.

Barnomsorg: att delta i barngrupper på förskola, du arbetar även med materialvård och underhåll.

Viktigt för dig som söker feriepraktik inom barnomsorg!
Du som vill ha feriepraktik inom förskola kan behöva lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det är ett begränsat utdrag som är speciellt för arbete inom skola och barnomsorg och det visar endast grova brott, ej mindre förseelser. Du måste själv se till att skicka efter detta utdrag så fort du tackat ja till din feriepraktik och blanketten hittar du i kolumnen till höger.

Hur ansöker jag?Pil upp

Du är välkommen att söka genom kommunens webbplats under ”Jobba hos oss”, se länk i länktipsrutan. Ansökningstid 1 april – 30 april 2018.

Ung kille sommarjobbar

2017-02-23 Innehåll: Hillevi Lindström   Publiceringsansvarig: Yvette Tidefors