mullsjö logotyp

10 goda skäl ...

att välja Mullsjö för Din företagsetablering

Ett centralt läge med goda väg- flyg och järnvägsförbindelser
14 mil till Göteborg, 36 till Stockholm, 29 till Malmö, 3 till Jönköping och
40 mil till Oslo. Med tåg tar det bara drygt 3 timmar till Stockholm och
Malmö. Till Göteborg tar det drygt 1,5 timma.

Jönköpings flygplats når du på bara 20 minuter med bil och är i
Stockholm eller Köpenhamn med flyget cirka 40 minuter senare.

Ett strategiskt transportläge
Med Jönköping som närmaste granne, vilket alltmer vuxit fram till ett av landets största logistikcentra, underlättas många varutransporter till och från Mullsjö. 2016 börjar dessutom byggandet av den nya vägen till och från  Jönköping. Det blir en två plus en filväg. Detta bidrar givetvis till ett betydligt bättre transportläge.

God tillgång på mark och lokaler  

Attraktiva priser på lokalhyror, mark och fastigheter

Mycket goda tele- och datakommunikationer
Mullsjö erbjuder bredband till företagen med en mycket väl tilltagen hastighet och alla i kommunen erbjuds denna tjänst. Sommaren 2015 bygger Telia Öppen Fiber i området Mullsjö kommun. Samarbetet är långsiktigt och gäller både tätorter och landsbygd, vilket innebär att även till exempel byalag och ekonomiska föreningar har möjlighet att ansluta sig. Utbyggnaden baseras på efterfrågan från hushåll och företag i kommunen. Läs mer om Fiberutbyggnad Mullsjö via länk i länktipsrutan.  

Utbildningsmöjligheterna är flera.
I Mullsjö finns såväl folkhögskola som komvux. Högskolan i Jönköping borgar för en fortsatt hög kompetens inom regionen. Som företagare har du dessutom flera samarbetspartner inom utbildningssektorn på nära håll.

Här är sjukfrånvaron låg, personalomsättningen liten och lojaliteten hög.

Ett mycket differentierat näringsliv
Här finns en Mullsjöanda som vi är stolta över och vårt näringslivsklimat är mycket bra (18:e plats enligt Svenskt Näringslivs ranking 2015). Några framträdande företag är bland annat: Kongsberg Automotive AB, Håells Modul-System AB, Elfa doors, Rexoterm, RPC Superfors, Damella AB, Nimex AB och Eng-Tex AB. I kommunen finns också ett stort antal småföretag inom produktutveckling och industri, även inom besöksnäringen.

En bra boendemiljö
Här kan du välja att bo i egen villa eller hyresrätt. Priserna på villor innebär att du får mycket för pengarna. På din och familjens fritid finns det en ”guldgruva” att ösa ur där givetvis naturen men också kulturlivet garanterar dig meningsfulla stunder.

Närhet
I Mullsjö är det oförskämt nära till allt - skolan, jobbet, butikerna, idrottsanläggningarna, naturen och dessutom till våra beslutande politiker.

Varför tveka?
Hör av dig du också så skall vi hjälpa dig tillrätta i vårt härliga Mullsjö.

2017-09-13 Innehåll: Lennie Johansson   Publiceringsansvarig: Lennie Johansson