Mullsjö Bostäder logotyp

Ekbacka Strand

Datum: 2019-06-11 Kategori: Bygga, bo & miljö

Byggstart för Ekbacka Strand.

De första 20 bostadsrätterna är sålda och det var vad som krävdes för byggstart.Nyhetsbild

Nu har de första 20 av 25 lägenheter sålts på tomten intill Mullsjön, känd som Ekbacken och därmed bygger företaget ByggArvid de första huskropparna. 

- Fantastiskt roligt att det nu kommer igång, vi är i stort behov av olika typer av bostäder i Mullsjö kommun, säger Lennie Johansson, kommundirektör

- Det är naturligtvis en framgång för Mullsjö att det nu äntligen blir lägenheter där, Mullsjö är populärt. Det är också extra roligt att en utomstående entreprenör tagit sig an projektet, säger Mullsjö Bostäders vd Matias Benér, som sålt tomten. 

Två hus i första etappen

I första etappen byggs totalt 25 bostäder fördelade på två huskroppar. 21 lägenheter kommer byggas i ett fyra våningar högt flerfamiljshus och fyra lägenheter byggs i ett enplanshus som radhus. 

- Det är ett unikt läge med en så sjönära tomt. Jag är övertygad om att de som köpt kommer bli positivt överraskade och fler kommer förhoppningsvis bli intresserade när husen börjar byggas, säger Hanna Jarneving, projektutvecklare på ByggArvid.

Etapp 2 påbörjas när det finns tillräckligt med intresse för också de lägenheterna. De husen kommer i så fall se likadana ut. 

Inflyttning om ett år

Redan nästa vecka, vecka 25, påbörjas markarbeten och senare i augusti byggs stommen till husen. 

Inflyttning på Sjövägen 45 är beräknad om ett år i juni 2020.

2019-06-11 av: Jenny Skogberg Johansson