mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer information 

Matförgiftning

Matförgiftningar är vanligare än de flesta tror. Livsmedelsverket beräknar att cirka 500.000 svenskar drabbas av matförgiftning av mat som de ätit.

Ungefär hälften har blivit sjuka efter restaurangbesök, resten har blivit smittade i det egna hushållet.

Symtomen på en matförgiftning är bland annat diarréer, ont i magen och kräkningar. Om du misstänker att du blivit matförgiftad ska du ringa så fort som möjligt till miljöförvaltningen och anmäla detta. Du kan också göra en anmälan genom att fylla formuläret som finns i menyn till vänster.

Vid anmälan görs en utredning för att försöka hitta smittkällan och därmed arbeta för att ingen annan ska drabbas av samma orsak.

Du kan göra en anonym anmälan med då kan vi inte kontakta dig föm det är några frågetecken eller för att ge dig besked om eventuella provtagningsresultat.


Senast uppdaterad: 2018-04-09 Ansvarig: Angeta Martinsson