mullsjö logotyp

Bullerbyns förskola

Bullerbyns förskola ligger centralt i Mullsjö, med närhet till sjö och natur. Förskolan består av tre avdelningar Sörgården, Mellangården och Norrgården. 

Profil

Bild och kommunikation

Det innebär bland annat att förskolan arbetar med digitala verktyg där barnen är med i processen och både fotograferar och filmar. Med hjälp av appar i lärplattan ges barrnen möjlighet att göra sina egna dokumentationer. I appen "Ritprata" synliggörs sociala situationer på ett konkret sätt. 

Pedagogerna använder bildstöd för att synliggöra dagens schema och aktiviteter. Bilder på väggar och lådor visar hur material kan användas.

Bullerbyn är inspirerade av Reggio Emilia-pedagogiken. Vi arbetar temainriktat där olika ämnen konkretiseras, vilket gör att barnen har lättare att lära. 

Förskolan har en stor gård som erbjuder både spännande utmaningar och trygghet. Närheten till naturen gör att det finns möjlighet att utforska både skog och sjö.I

I våra ateljéer ges barnen möjlighet att uttrycka sin fantasi och kreativitet i sitt skapande. Våra stora härliga rörelserum ger motorisk träning. 

Barns behov skiljer sig mellan olika åldrar. Genom att vi har åldersindelade grupper kan lek- och lärmiljöer anpassas efter avdelningens åldersgrupp och barnens intressen. När barnen byter avdelning följer i möjligaste mån en pedagog med för att göra övergången så smidig och odramatisk som möjligt. Vi samarbetar dagligen mellan avdelningarna, vilket innebär att barnen får möjlighet att träffa yngre eller äldre kompisar och syskon. 

Vi vill skapa en trygg, rolig och lärorik verksamhet för ditt barn. Vill du veta mer om oss så ring eller kom och hälsa på.

 


Senast uppdaterad: 2018-09-20 Ansvarig: Pia Croona, Jessica Åberg